понеделник, 1 август 2011 г.

Еклери

Продукти:
1ч.ч. брашно
1ч.ч. вода с щипка сол
1/2 чаша олио (50 грама масло)
4-5 яйца (със стайна температура).

Приготвяне:
Във вряща вода с олиото и солта се сипва наведнъж брашното. Бърка се с дървена лъжица, до като започне да се отлепва от съда (2-3 мин). Сваля се от котлона и при щателно разбъркване се прибавят едно по едно яйцата.

В подмазнена с брашно тавичка се сипва пълна чаена лъжичка (или с форма) от тестото на разстояние 2-3 пръста. Пече се в предварително загрята фурна 20-30 минути до златисто и оставят известно време да изстинат във фурната.
След като изстинат се пълнят с крем по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар