петък, 30 септември 2011 г.

Торта Негърче

20110830_1020_DSC_8264_D1 by iVOMiMiBoRE


Блат:
5 яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. какао
2 с.л. галета
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. счукани орехи
бакпулвер

Крем:
250 гр. масло
2 с.л. какао
3/4 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
3/4 ч.ч. захар

Блата:
Яйцата със захарта се разбиват с миксер и се добавят останалите продукти. Пече се при 200 градуса за 20 минути.

Крема: разтопява се маслото . Разбитите яйца със захарта, млякото и какаото се добавят към врящото масло и непрекъснато бъркане 2-3 мин ври.

Блата се нарязва с конец. Напява се със сок (подсладена вода). Намазва се с крема. Отгоре се украсява с орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар